Wat voor dag is het vandaag:

 • Zondag

Sport:

Verjaardagen:

 • Georgie Henley
  Brits actrice (Narnia)
  Georgie is geboren op 09-07-1995
 • Tim Hofman
  Nederlands presentator, blogger, journalist, dichter en columnist
  Tim is geboren op 09-07-1988
 • Jochem Uytdehaage
  Voormalig Nederlands langebaanschaatser
  Jochem is geboren op 09-07-1976
 • Fred Savage
  Amerikaanse acteur en televisieregisseur
  Fred is geboren op 09-07-1976
 • Jack White
  Rockmuzikant, producer
  Jack is geboren op 09-07-1975
 • Gert-Jan Segers
  Nederlands politicus
  Gert-Jan is geboren op 09-07-1969
 • Courtney Love
  Zangeres (ex van Nirvana zanger Kurt Cobain)
  Courtney is geboren op 09-07-1964
 • Gianluca Vialli [ † 6 januari 2023 ]
  Italiaanse ex-voetballer en Italiaans voetbalcoach
  Gianluca Vialli was geboren op 09-07-1964.
 • Jim kerr
  Frontman en zanger van de Schotse band Simple Minds
  Jim is geboren op 09-07-1959
 • Marc Almond
  Britse zanger en liedjesschrijver
  Marc is geboren op 09-07-1957
 • Kelly McGillis
  Amerikaans actrice
  Kelly is geboren op 09-07-1957
 • Tom Hanks
  Amerikaans acteur en filmregisseur
  Tom is geboren op 09-07-1956
 • Jimmy Smits
  Amerikaans acteur van Surinaamse en Portoricaanse afkomst
  Jimmy is geboren op 09-07-1955
 • John Tesh
  Amerikaanse pianist en componist van popmuziek
  John is geboren op 09-07-1952
 • Jerney Kaagman
  Nederlandse zangeres (Earth & Fire)
  Jerney is geboren op 09-07-1947
 • Dean Koontz
  Amerikaans fictieschrijver
  Dean is geboren op 09-07-1945
 • Richard Roundtree
  Amerikaans acteur
  Richard is geboren op 09-07-1942
 • Brian Dennehy [ † 15 april 2020 ]
  Amerikaans acteur
  Brian Dennehy was geboren op 09-07-1938.

Bron: https://www.jarigvandaag.nl/

Overleden:

 • 1850: Zachary Taylor – 12e president van de Verenigde Staten
 • 1974: Earl Warren – Amerikaans rechter en voorzitter van het Amerikaanse Hooggerechtshof
 • 2019: Rip Torn – Amerikaanse acteur (“Men in Black”)
 • Ross Perot (1930 – 2019) – Amerikaanse ondernemer en politicus, tweemaal kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten.

Evenementen:

Concerten:

Dagje uit:


9 juli 2023: Tour de France, Wimbledon en Verjaardagen van bekende persoonlijkheden

Vandaag, op zondag 9 juli 2023, is het een dag vol spannende sportevenementen, interessante verjaardagen en herinneringen aan belangrijke historische gebeurtenissen. Laten we eens kijken naar wat deze dag te bieden heeft.

Sportevenementen:

Tour de France: Een van de meest prestigieuze wielerevenementen ter wereld, de Tour de France, is in volle gang. Op deze dag zullen de renners strijden in een etappe die hen naar adembenemende locaties in Frankrijk brengt. Wielerfans kijken uit naar de opwinding en het drama dat deze iconische race met zich meebrengt.

  5 Juli 2023

Formule 1 – Wereldkampioenschap – Groot-Brittannië – Silverstone: Voor de liefhebbers van autosport vindt het Formule 1 Wereldkampioenschap plaats op het beroemde circuit van Silverstone in Groot-Brittannië. De beste coureurs ter wereld zullen het tegen elkaar opnemen in een spannende race, waarbij snelheid, techniek en strategie centraal staan.

Wimbledon: Tennisliefhebbers zullen vol spanning kijken naar de finale van het prestigieuze Wimbledon-toernooi. ’s Werelds beste tennissers zullen op het grasveld van de All England Lawn Tennis and Croquet Club in Londen strijden om de felbegeerde titel. Dit historische toernooi staat bekend om zijn tradities en grandeur.

Verjaardagen:

Op deze bijzondere dag zijn er ook verschillende beroemdheden jarig. Laten we enkele bekende persoonlijkheden noemen die op 9 juli zijn geboren:

Georgie Henley: Deze Britse actrice, vooral bekend van haar rol als Lucy Pevensie in de “Narnia”-films, viert vandaag haar verjaardag. Ze is geboren op 9 juli 1995.

Tim Hofman: Een veelzijdige persoonlijkheid uit Nederland, Tim Hofman, is een presentator, blogger, journalist, dichter en columnist. Hij is geboren op 9 juli 1988 en wordt vandaag een jaartje ouder.

Jochem Uytdehaage: Een voormalig Nederlands langebaanschaatser, Jochem Uytdehaage, wordt vandaag ook gevierd. Hij heeft indrukwekkende prestaties behaald, waaronder het winnen van gouden medailles op de Olympische Winterspelen van 2002. Jochem is geboren op 9 juli 1976.

Fred Savage: Deze Amerikaanse acteur en televisieregisseur, bekend van zijn rol in de populaire tv-serie “The Wonder Years”, viert vandaag zijn verjaardag. Fred is geboren op 9 juli 1976.

Jack White: Als getalenteerde rockmuzikant en producer heeft Jack White zijn stempel gedrukt op de muziekwereld. Hij is bekend van bands als The White Stripes en The Raconteurs. Jack is geboren op 9 juli 1975.

Gert-Jan Segers: Een Nederlandse politicus, Gert-Jan Segers, is de leider van de ChristenUnie-partij. Hij is geboren op 9 juli 1969 en speelt een actieve rol in de Nederlandse politiek.

Courtney Love: Deze zangeres was de frontvrouw van de band Hole en was bekend als de voormalige partner van de overleden Nirvana-zanger Kurt Cobain. Courtney Love is geboren op 9 juli 1964.

Gianluca Vialli [† 6 januari 2023]: Gianluca Vialli was een Italiaanse voetballer en voetbalcoach. Hoewel hij niet meer bij ons is, herinneren we ons zijn talent en prestaties. Hij werd geboren op 9 juli 1964.

  29 juli 1981 - Fernando Alonso: De Spaanse Autocoureur die Geschiedenis Schrijft

Jim Kerr: Als frontman en zanger van de Schotse band Simple Minds heeft Jim Kerr een grote bijdrage geleverd aan de muziekwereld. Hij viert vandaag zijn verjaardag en is geboren op 9 juli 1959.

Marc Almond: Een Britse zanger en liedjesschrijver, Marc Almond, staat bekend om zijn karakteristieke stem en diverse muzikale stijlen. Hij is geboren op 9 juli 1957.

Kelly McGillis: Deze Amerikaanse actrice is bekend van haar rollen in films zoals “Top Gun” en “Witness”. Kelly McGillis viert vandaag haar verjaardag en is geboren op 9 juli 1957.

Tom Hanks: Een van de meest geliefde acteurs in Hollywood, Tom Hanks, wordt vandaag ook een jaartje ouder. Hij heeft in veel bekende films gespeeld, waaronder “Forrest Gump” en “Saving Private Ryan”. Tom Hanks is geboren op 9 juli 1956.

Jimmy Smits: Een Amerikaanse acteur van Surinaamse en Puerto Ricaanse afkomst, Jimmy Smits, is geboren op 9 juli 1955. Hij heeft vele onvergetelijke rollen vertolkt in films en tv-series.

John Tesh: Deze Amerikaanse pianist en componist van popmuziek is geboren op 9 juli 1952. Hij is bekend om zijn veelzijdige talenten en bijdragen aan de muziekwereld.

Jerney Kaagman: Als Nederlandse zangeres van de band Earth & Fire heeft Jerney Kaagman haar stempel gedrukt op de Nederlandse muziekscene. Ze is geboren op 9 juli 1947.

Dean Koontz: Een Amerikaanse fictieschrijver, Dean Koontz, heeft een indrukwekkend oeuvre van spannende en boeiende romans op zijn naam staan. Hij is geboren op 9 juli 1945.

Richard Roundtree: Deze Amerikaanse acteur is bekend van zijn rol als John Shaft in de “Shaft”-films uit de jaren 70. Richard Roundtree is geboren op 9 juli 1942.

Brian Dennehy [† 15 april 2020]: Hoewel hij niet meer onder ons is, herinneren we ons Brian Dennehy, een Amerikaanse acteur die bekend stond om zijn krachtige en veelzijdige optredens. Hij werd geboren op 9 juli 1938.

Historische gebeurtenissen en overlijdens:

Op9 juli zijn er ook enkele belangrijke historische gebeurtenissen en overlijdens te herdenken:

1850: Zachary Taylor, de 12e president van de Verenigde Staten, overleed op deze dag. Hij diende als president van 1849 tot aan zijn dood in 1850.

1974: Earl Warren, een invloedrijke Amerikaanse rechter en voorzitter van het Amerikaanse Hooggerechtshof, overleed op 9 juli 1974. Warren was bekend om zijn leiderschap in historische zaken, waaronder de beslissing in de zaak “Brown v. Board of Education” die de rassenscheiding in openbare scholen in de Verenigde Staten ongrondwettig verklaarde.

  7 augustus - Internationale Transgenderrechtendag: Een Streven naar Gelijkheid en Erkenning

2019: Rip Torn, een bekende Amerikaanse acteur die bekend stond om zijn rollen in films zoals “Men in Black”, overleed op deze dag. Hij had een lange en succesvolle carrière in de entertainmentindustrie.

Ross Perot (1930 – 2019): Ross Perot, een Amerikaanse ondernemer en politicus, overleed ook op 9 juli 2019. Hij was twee keer kandidaat voor het presidentschap van de Verenigde Staten en stond bekend om zijn onafhankelijke politieke standpunten.

Evenementen:

Op 9 juli 2023 vinden ook enkele interessante evenementen plaats:

Congress of the European Society of Biomechanics – MECC Maastricht: In Maastricht, Nederland, vindt het Congres van de European Society of Biomechanics plaats. Dit evenement brengt wetenschappers, onderzoekers en experts op het gebied van biomechanica samen om kennis uit te wisselen en de nieuwste ontwikkelingen in het veld te bespreken.

North Sea Jazz Festival: Een van de meest gerenommeerde jazzfestivals ter wereld, het North Sea Jazz Festival, vindt plaats op 9 juli. Dit jaarlijkse evenement trekt internationale jazzartiesten en muziekliefhebbers naar Rotterdam, Nederland, voor een weekend vol optredens en muzikale ontdekkingen.

Dagje uit:

Voor degenen die op zoek zijn naar een leuk dagje uit, is het Maritiem Museum in Rotterdam een interessante bestemming. Dit museum biedt een kijkje in de maritieme geschiedenis van Nederland en heeft tentoonstellingen die de maritieme cultuur, scheepvaart en havens van het land belichten.

Landelijke Open Imkerijdagen: Op 9 juli worden in Nederland de Landelijke Open Imkerijdagen gehouden. Dit evenement biedt mensen de gelegenheid om kennis te maken met de fascinerende wereld van bijen en imkerij. Bezoekers kunnen leren over het belang van bijen voor het ecosysteem en de rol van imkers bij het behoud van bijenpopulaties.

Op 9 juli 2023 is er dus veel te beleven, van spannende sportevenementen tot verjaardagen van bekende persoonlijkheden en culturele evenementen. Het is een dag vol herinneringen en mogelijkheden om te genieten van verschillende activiteiten.

We use cookies to personalise content and ads, to provide social media features and to analyse our traffic. We also share information about your use of our site with our social media, advertising and analytics partners. View more
Cookies settings
Accept
Privacy & Cookie policy
Privacy & Cookies policy
Cookie nameActive

Wie zijn we

Ons site adres is: http://kalenderjaar.nl.Kalenderjaar.nl is een onderdeel van IFmedia.KVKnr: 24419671

Reacties

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van je e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar dienst indien je dit gebruikt. De privacybeleid pagina van de Gravatar dienst kun je hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat je reactie is goedgekeurd, is je profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van je reactie.

Media

Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet je voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de site kunnen de afbeeldingen van de site downloaden en de locatiegegevens inzien.

Cookies

Wanneer je een reactie achterlaat op onze site, kun je aangeven of je naam, je e-mailadres en site in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor je gemak zodat je deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.Indien je onze inlogpagina bezoekt, slaan we een tijdelijke cookie op om te controleren of je browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra je je browser sluit.Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met je login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als je "Herinner mij" selecteert, wordt je login 2 weken bewaard. Zodra je uitlogt van je account, worden login cookies verwijderd.Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat je hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere sites

Berichten op deze site kunnen ingesloten inhoud bevatten (bijvoorbeeld video's, afbeeldingen, berichten, enz.). Ingesloten inhoud van andere sites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere site heeft bezocht.Deze sites kunnen gegevens over je verzamelen, cookies gebruiken, extra tracking van derde partijen insluiten en je interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief het vastleggen van de interactie met ingesloten inhoud als je een account hebt en ingelogd bent op die site.

Met wie we je gegevens delen

Als je een wachtwoord reset aanvraagt, wordt je IP-adres opgenomen in de reset e-mail.

Hoelang we je gegevens bewaren

Wanneer je een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.Voor gebruikers die zich op onze site registreren (indien aanwezig), slaan we ook de persoonlijke informatie op die ze verstrekken in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen op ieder moment hun persoonlijke informatie bekijken, bewerken of verwijderen (behalve dat ze hun gebruikersnaam niet kunnen wijzigen). Site beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en bewerken.

Welke rechten je hebt over je gegevens

Als je een account hebt op deze site of je hebt reacties achter gelaten, kan je verzoeken om een exportbestand van je persoonlijke gegevens die we van je hebben, inclusief alle gegevens die je ons opgegeven hebt. Je kan ook verzoeken dat we alle persoonlijke gegevens die we van je hebben wissen. Dit bevat geen gegevens die we verplicht moeten bewaren in verband met administratieve, wettelijke of beveiligings doeleinden.

Waar je gegevens naar toe worden gezonden

Mogelijk worden reacties van bezoekers gecontroleerd via een geautomatiseerde spamdetectie service.
Save settings
Cookies settings